Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuws

Nieuwsarchief

 • Risico van besmetting met corona wordt steeds lager ingeschat, bereidheid tot testen neemt af

  / Irma Paijmans
  De negatieve effecten van de coronacrisis op het mentale welzijn nemen af. Sinds februari neemt het percentage mensen dat zich ernstig eenzaam voelt af (van 21% naar 15%) en zijn er ook minder mensen met een minder goede psychische gezondheid (daling van 19% naar 14%). En hoewel het bewegen weer lijkt toe te nemen, is het aantal uur dat per dag zittend wordt doorgebracht een punt van aandacht (29% zit meer dan 8 uur per dag). Deze resultaten komen uit de 13e meting van het gedragsonderzoek corona die half juni is gehouden.
 • Inwoners Hollands Midden positiever over eigen gezondheid dan 4 jaar geleden

  / Irma Paijmans

  De inwoners van de regio Hollands Midden zijn in 2020 positiever over hun eigen gezondheid dan in 2016. In 2020 ervaart 82% van de volwassen inwoners de eigen gezondheid als (zeer) goed, in 2016 was dit 78%. Met dit percentage behoort Hollands Midden tot een van hoogst scorende regio’s in Nederland. Landelijk heeft 79% een (zeer) goede ervaren gezondheid.

 • Sociaal welbevinden toegenomen, naleving coronamaatregelen blijft belangrijk

  / Irma Paijmans

  De negatieve effecten van de coronacrisis op het mentale welzijn nemen iets af. Sinds februari neemt het percentage mensen dat zich eenzaam voelt af en zijn er ook minder mensen met een minder goede psychische gezondheid. Ook de negatieve effecten op leefstijl lijken zich sinds eind maart te stabiliseren (minder bewegen, ongezond eten) of worden minder (roken, alcohol drinken). Deze resultaten komen uit de 12e meting van het gedragsonderzoek corona dat begin mei is gehouden.