Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuwsarchief

Latest news

 • -

  Samen aan de slag met positieve gezondheid

  Wilt u zich als professional of bestuurder laten inspireren op het gebied van positieve gezondheid? Dan nodigt de GGD Hollands Midden u graag uit om aanwezig te zijn bij het inspiratiecongres ‘Samen aan de slag met positieve gezondheid’ op woensdag 13 november.

 • -

  Nieuwe cijfers van de bevolking

  Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het verder ontwikkelen van het dashboard. De cijfers van de bevolking van gemeenten zijn vernieuwd.  Om de nieuwe cijfers te kunnen zien, moet je wel zelf iets aanpassen! Ook cijfers van de bevolking op wijk- of postcodegebied zijn toegevoegd.

 • -

  Lancering GGD dashboard: een schat aan gezondheidsinformatie

  Op 3 juli is dit nieuwe dashboard van de GGD gelanceerd. Het dashboard biedt gezondheidsgegevens op gemeente- en wikniveau voor een gezonde gemeente. Cijfers worden geduid en er worden beleidsmogelijkheden aangeboden. 

 • -

  Trends Maatschappelijke indicatoren Jeugdgezondheid

  Voor het tweede jaar worden indicatoren van de jeugdgezondheid in Hollands Midden gepresenteerd. Vanaf nu is er ook een online-versie. Met de indicatoren kunnen gemeenten (bij)sturen op het bereiken van het beoogde maatschappelijke effect ‘Kinderen groeien gezond op’.

 • -

  Aantal jongeren met jeugdhulp neemt toe

  In Hollands Midden ontvangt bijna 11% van de jongeren tot 23 jaar jeugdhulp. Jeugdhulp wordt gegeven aan jongeren/ouders bij psychische, psychosociale en/of gedragsproblemen, een verstandelijke beperking of bij opvoedingsproblemen.

 • -

  Hoe sociaal is de omgeving van ouderen

  In Hollands Midden is 47% van de 65-plussers sociaal eenzaam en is 4,3% het afgelopen jaar mishandeld door iemand uit hun omgeving. Deze percentages liggen onder landelijke gemiddeldes (48% en 5,4%). Een van de vijf heeft geen wekelijkse activiteit. Ouderen geven de sociale cohesie in hun buurt een 6,6.