Een ogenblik geduld a.u.b.

De dalende vaccinatiegraad in Nederland is onderwerp van gesprek

author: Irma Paijmans

Wat doen wij als Hecht om de vaccinatiegraad in de regio te verhogen? 

Hecht GGD Hollands Midden werkt aan een beter leven in de regio Hollands Midden. Vaccinaties beschermen tegen ernstige ziektes én de verspreiding ervan. De vaccinatiegraad neemt in Nederland en zo ook in onze regio de afgelopen jaren af. Dat is zorgelijk, want om verspreiding van ziektes te voorkomen is een vaccinatiegraad van 90% - 95% nodig. Voor de mazelen streven we zelfs naar een vaccinatiegraad van boven de 95%. De pagina vaccinatiegraad toont de meest actuele cijfers tot en met het jaar 2022 in de regio Hollands Midden per gemeente. 

 

Inzet van de GGD

Wij zetten volop in op het verhogen van de vaccinatiegraad in onze regio.

 

In gesprek

Er kunnen allerlei factoren een rol spelen bij een besluit om wel of niet te vaccineren. Prikangst, zorgen over bijwerkingen, twijfels over het belang, etc. Onze jeugdartsen en - verpleegkundigen gaan in gesprek met ouders, zodat ouders op basis van de juiste informatie een keuze kunnen maken.

 

Laagdrempelig aanbod

Daarnaast zetten we in op het laagdrempelig aanbieden van vaccineren: we bieden de vaccinaties dichtbij huis aan en we bieden een breed aanbod van mogelijkheden om de vaccinatie te halen.

 

Inhaalvaccinaties

Kinderen onder de 18 jaar die eerder geen vaccinatie hebben gehaald, maar dit alsnog willen, kunnen zich bij ons melden. Volwassenen boven de 18 jaar, kunnen terecht bij hun huisarts.