Een ogenblik geduld a.u.b.

Laatste verdiepende pagina’s monitor Jeugd

author: Irma Paijmans

Pesten jongeren die zelf gepest worden ook vaker anderen? Is er een relatie tussen schooltype en het risico op problematisch gamen? Hoeveel procent van de leerlingen heeft seksuele gemeenschap gehad en hebben ze daarbij altijd een condoom gebruikt? Waarom spijbelen jongeren? Het antwoord op deze en vele andere vragen is te vinden op de nieuwe pagina’s onder de leeftijdsgroep Jongeren op het dashboard.

In totaal zijn er 12 onderwerpen over de thema’s school, pesten, sociale media/gamen, en seksualiteit nader uitgewerkt. Op de pagina’s zijn behalve de cijfers per klas en geslacht ook de verschillen tussen de schooltypes, gezinssituatie, verschillende bevolkingsgroepen en rondkomen/welvaart terug te vinden. Voor een deel van de onderwerpen zijn ook aanvullende vragen uit de vragenlijst uitgewerkt en/of de relatie met leefstijl of psychosociale onderwerpen nader onderzocht, zoals de relatie tussen spijbelen en het gebruik van genotmiddelen.

 

Zeer binnenkort komen ook nog 3 onderwerpen rondom sociale contacten beschikbaar met daarin het risico op ernstige eenzaamheid. Alle inhoudelijke onderwerpen van de Monitor Jeugd zijn dan nader uitgewerkt.

 

Voor vragen kunt u mailen met de onderzoekers: onderzoek@ggdhm.nl