Een ogenblik geduld a.u.b.

Leeftijds- en risicogroepen onder de loep

author: Annemarie van Dijk

Zijn ouderen wel veel eenzamer dan jong volwassenen? En wie worden het vaakst belemmerd door problemen met hun gezondheid? Waarin verschillen de wijken in mijn gemeente? Antwoorden op deze vragen staan in de nieuwe tegel Leeftijdsgroepen/Volwassenen en Ouderen.

Deze nieuwe tegel beschrijft de onderwerpen uit de gezondheidspeiling 2016 voor verschillende groepen in de bevolking. Wanneer in de tekst staat dat groepen verschillen, dan bedoelen we dat deze verschillen statistisch significant zijn. Het gevonden verschil is dan niet toevallig. Of dat verschil tussen groepen voor jou ook relevant is hangt af van wat je er mee gaat doen. Bij twijfel kun je altijd de onderzoekers om hulp vragen.

 

Verder vind je op de tegel alle wijk- en gemeentelijke kerncijfers op een rij. In het dashboard kies je in de tegel gebiedsprofielen maar voor één wijk of gemeente, die je vervolgens vergelijkt met een ander gebied. Op verzoek van velen is het nu ook mogelijk om de cijfers van álle wijken van de door jou gekozen gemeenten te vinden.