Een ogenblik geduld a.u.b.

Samen aan de slag na het inspiratiecongres Positieve Gezondheid

author: Annemarie van Dijk

Op 13 november 2019 hebben 170 aanwezigen zich door sprekers laten inspireren over Positieve Gezondheid. Tijdens de pauzes kon iedereen een kijkje nemen in het dashboard. De onderzoekers van de GGD toonden de tegels met wijk-, gemeente en regionale gegevens over de dimensies van Positieve Gezondheid.

De titel van het congres was ‘Samen aan de slag met positieve gezondheid’. De evaluatie liet zien dat veel deelnemers dat ook echt van plan zijn of dat al doen. Het dashboard kan daarbij ondersteunen. De tegel Gebiedsprofielen biedt spinnenwebben van de wijk. Daarin staan de resultaten van de gezondheidspeiling 2016 afgebeeld op zes dimensies van positieve gezondheid, voor alle wijken van de regio Hollands Midden. Blauw is het resultaat van de gekozen wijk en groen van het vergelijkingsgebied.

 

Op de tegel Maatschappelijke Indicatoren staan indicatoren van de jeugdgezondheidszorg per dimensie weergegeven. De indicatoren komen onder andere uit het digitaal dossier waarin de resultaten van alle contacten met kinderen van 0-19 jaar staan van de afgelopen jaren. Elk jaar komen er cijfers bij waardoor veel trends zichtbaar worden. Deze tegel geeft een uniek kijkje in hoe het met de gezondheid van onze jeugd in Hollands Midden gaat.