Een ogenblik geduld a.u.b.

Workshop 'Data gestuurd werken' met het dashboard

author: Annemarie van Dijk

Helaas, de workshop zit vol. Mail ons om te overleggen over andere mogelijkheden!!!

Op 20 februari a.s. organiseert de GGD ‘s middags een workshop om beter gebruik te kunnen maken van de gegevens van dit dashboard. Aan de hand van een korte uitleg gaan de deelnemers zelf met gezondheidsthema’s aan de slag. De data uit het dashboard vormen het startpunt.

Een gezondere gemeente

Juli 2019 is het dashboard eengezonderhollandsmidden.nl van de GGD gelanceerd. Dit dashboard biedt gezondheidsgegevens op gemeente- en wijkniveau. Cijfers worden in het dashboard uitgelegd en er worden beleidsmogelijkheden genoemd. Sinds de start wordt bijna elke week informatie toegevoegd. Daarmee is het nu een veel gebruikte manier geworden om data gestuurd mee te kunnen werken. Maar waar vind je wat?

Voor wie is dit interessant?

Heb je de wens om je ideeën op het terrein van publieke gezondheid of welzijn te ondersteunen met cijfers? Dan is dit echt een workshop waar jij op zit te wachten. Aan het eind van de middag weet je o.a.:

  • waar je welke data kunt vinden;

  • wat er bijzonder is aan de bevolkingssamenstelling van een gemeente/wijk;

  • wat je voor de toekomst mag verwachten;

  • hoe je de figuren precies kunt begrijpen en gebruiken;

  • hoe je de gegevens in een advies zou kunnen plaatsen.

 

Opgeven voor de workshop

Geef jezelf, samen met een collega of als team op. De workshop vindt plaats op donderdag 20 februari 2020 van 14.00 tot 17.00 uur bij de Nieuwe Energie aan de 3e Binnenvestgracht 23 in Leiden. Komt deze datum of locatie niet goed uit, vraag dan naar andere mogelijkheden.

onderzoek@ggdhm.nl