Een ogenblik geduld a.u.b.

Over deze site

Over deze site

Onze website gaat over de gezondheid van de inwoners van de gemeenten in Hollands Midden. De informatie delen wij graag met iedereen die wil helpen de gezondheid in de gemeenten van Hollands Midden te verbeteren.  

 

Vragen?

Heeft u vragen over het gebruik van deze website? In de handleiding staat hoe deze website werkt. Voor de Maatschappelijke indicatoren is een speciale handleiding gemaakt. Bent u op zoek naar aanvullende informatie? Dan kunt u zelf zoeken in de Atlas (rechtsonder in het hoofdscherm). U kunt ook contact opnemen door te mailen naar onderzoek@ggdhm.nl of te bellen met 088 - 308 30 00 en vragen naar één van de onderzoekers.

 

Waar komt de informatie vandaan?

Voor een groot deel komt de informatie van de inwoners zelf; zij zijn bereid geweest om vragenlijsten van de GGD in te vullen. Ook de gezondheidsgegevens van kinderen en jongeren die contact hebben gehad met de jeugdgezondheidszorg, eveneens onderdeel van de GGD,  zijn hier te vinden. De gegevens worden gecombineerd met gegevens van onze gemeenten, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het Centraal Bureau voor de Statistiek.

 

Hoe vindt u de juiste gegevens?

De website bestaat uit groene en blauwe tegels. Groene tegels gaan over thema’s van gezondheid, zoals leefstijl, leefomgeving, sociale omgeving. Blauwe tegels geven aan waarvoor de informatie verzameld is, zoals bevolking, leeftijdsgroepen, kwetsbare groepen.

Wilt u bijvoorbeeld meer weten over eenzaamheid dan kunt u:

  • De groene tegel ‘Sociale omgeving’ aanklikken,
  • Of als u meer wilt weten over eenzaamheid bij ouderen de blauwe tegel ‘Leeftijdsgroepen’
  • Of als u meer wilt weten over eenzaamheid in een wijk op de blauwe tegel ‘Gebiedsprofielen’.

 

 

In ontwikkeling

We werken er hard aan om de cijfers op de website up-to-date te houden. Wat ons betreft is dit het begin van veel meer informatie. We breiden de komende tijd de informatie op de website uit. Wat nu nog niet te vinden is, staat binnenkort wellicht wel op de site.