Een ogenblik geduld a.u.b.

Lancering GGD dashboard: een schat aan gezondheidsinformatie

author: Irma Paijmans

Op 3 juli is dit nieuwe dashboard van de GGD gelanceerd. Het dashboard biedt gezondheidsgegevens op gemeente- en wikniveau voor een gezonde gemeente. Cijfers worden geduid en er worden beleidsmogelijkheden aangeboden. 

Informatie voor een gezonde gemeente

De GGD presenteert al meer dan tien jaar online gegevens over verschillende gezondheidsthema’s. De gegevens worden onder andere gecombineerd met gegevens van gemeenten, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daardoor beschikt GGD Hollands Midden over een schat aan gezondheidsinformatie en onderzoekservaring die geschikt is voor gemeenten en zorginstellingen. Het nieuwe dashboard is dé centrale vindplaats voor deze gezondheidsinformatie waarmee u uw integraal gezondheidsbeleid kunt onderbouwen.

 

Tegels

Het dashboard heeft tegels. Onder elke tegel zit een schat aan informatie. Het loont de moeite om eens door alle tegels te bladeren om zo te ontdekken wat er allemaal te vinden is. Grofweg geven de bovenste (groene) tegels informatie over thema’s en onderwerpen rondom volksgezondheid. De onderste (blauwe) tegels gaan er van uit dat u op zoek bent naar informatie over specifieke groepen inwoners.

 

Het dashboard blijven we ontwikkelen. Steeds zullen cijfers geactualiseerd worden en nieuwe onderwerpen toegevoegd. Dit zullen we via nieuwsberichten op het dashboard bekend maken. Bij vragen over dit dashboard kunt u terecht bij één van de onderzoekers Publieke Gezondheid van de GGD via onderzoek@ggdhm.nl.

 

Een handleiding is hier te vinden.