Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuwsarchief

Latest news

04-07-2019 - Lancering GGD dashboard: een schat aan gezondheidsinformatie

Op 3 juli is dit nieuwe dashboard van de GGD gelanceerd. Het dashboard biedt gezondheidsgegevens op gemeente- en wikniveau voor een gezonde gemeente. Cijfers worden geduid en er worden beleidsmogelijkheden aangeboden. 

12-06-2019 - Trends Maatschappelijke indicatoren Jeugdgezondheid

Voor het tweede jaar worden indicatoren van de jeugdgezondheid in Hollands Midden gepresenteerd. Vanaf nu is er ook een online-versie. Met de indicatoren kunnen gemeenten (bij)sturen op het bereiken van het beoogde maatschappelijke effect ‘Kinderen groeien gezond op’.

11-06-2019 - Hoe sociaal is de omgeving van ouderen

In Hollands Midden is 47% van de 65-plussers sociaal eenzaam en is 4,3% het afgelopen jaar mishandeld door iemand uit hun omgeving. Deze percentages liggen onder landelijke gemiddeldes (48% en 5,4%). Een van de vijf heeft geen wekelijkse activiteit. Ouderen geven de sociale cohesie in hun buurt een 6,6.

11-06-2019 - Aantal jongeren met jeugdhulp neemt toe

In Hollands Midden ontvangt bijna 11% van de jongeren tot 23 jaar jeugdhulp. Jeugdhulp wordt gegeven aan jongeren/ouders bij psychische, psychosociale en/of gedragsproblemen, een verstandelijke beperking of bij opvoedingsproblemen.