Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuwe cijfers van de bevolking

author: Irma Paijmans

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het verder ontwikkelen van het dashboard. De cijfers van de bevolking van gemeenten zijn vernieuwd.  Om de nieuwe cijfers te kunnen zien, moet je wel zelf iets aanpassen! Ook cijfers van de bevolking op wijk- of postcodegebied zijn toegevoegd.

Aanpassing voor gemeentecijfers 2019

Door het samengaan van Noordwijk en Noordwijkerhout is een nieuwe indeling toegevoegd aan het dashboard. Er is nu de indeling: ‘Gemeente-indeling tot 2019’ en ‘Gemeente-indeling vanaf 2019’. Om de cijfers vanaf 2019 te kunnen zien, moet iedere gebruiker zelf de gebiedsindeling één keer aanpassen naar ‘Gemeente-indeling vanaf 2019’. Dat geldt voor de nieuwste cijfers van alle gemeenten. Dit gaat zo:

 

Klik op de gemeentenaam (in dit voorbeeld is dat Katwijk) en kies bij niveau ‘Gemeente-indeling vanaf 2019’ in plaats van ‘Gemeente-indeling tot 2019’. Kies daarna de gemeente waarvan je de cijfers wilt zien. Bij het opnieuw starten van het dasboard, blijft het nieuwe niveau geselecteerd.

 

Door de oude indeling te bewaren in het dashboard zijn van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout ook de cijfers van vóór 2019 nog te zien. Wil je deze cijfers zien, dan kies je dus weer voor het niveau ‘Gemeente-indeling tot 2019’.

 

Bevolkingscijfers op gebiedsniveau

Achter de tegel ‘Gebiedsprofielen’, zijn cijfers toegevoegd van gebieden van gemeenten in Hollands Midden. Voor sommige gemeenten zijn dit de postcodegebieden en voor andere gemeenten zijn dit  de wijken. De keuze voor deze gebiedsindeling is in het verleden in overleg met gemeenten gemaakt. De cijfers die nu zijn toegevoegd zijn inwoneraantallen en huishoudens; van nu en in de toekomst.

Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen in een wijk of postcode? Ga dan naar ‘Gebiedsprofielen’ en klik daarna op ‘Bevolking’ of klik hier en kies het gewenste gebied.

 

Voor vragen kunt u mailen met de onderzoekers: onderzoek@ggdhm.nl