Een ogenblik geduld a.u.b.

Nieuwsarchief

Latest news

 • -

  Leeftijds- en risicogroepen onder de loep

  Zijn ouderen wel veel eenzamer dan jong volwassenen? En wie worden het vaakst belemmerd door problemen met hun gezondheid? Waarin verschillen de wijken in mijn gemeente? Antwoorden op deze vragen staan in de nieuwe tegel Leeftijdsgroepen/Volwassenen en Ouderen.

 • -

  Samen aan de slag na het inspiratiecongres Positieve Gezondheid

  Op 13 november 2019 hebben 170 aanwezigen zich door sprekers laten inspireren over Positieve Gezondheid. Tijdens de pauzes kon iedereen een kijkje nemen in het dashboard. De onderzoekers van de GGD toonden de tegels met wijk-, gemeente en regionale gegevens over de dimensies van Positieve Gezondheid.

 • -

  Workshop 'Data gestuurd werken' met het dashboard

  Helaas, de workshop zit vol. Mail ons om te overleggen over andere mogelijkheden!!!

  Op 20 februari a.s. organiseert de GGD ‘s middags een workshop om beter gebruik te kunnen maken van de gegevens van dit dashboard. Aan de hand van een korte uitleg gaan de deelnemers zelf met gezondheidsthema’s aan de slag. De data uit het dashboard vormen het startpunt.

 • -

  Nieuwe cijfers van de bevolking

  Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het verder ontwikkelen van het dashboard. De cijfers van de bevolking van gemeenten zijn vernieuwd.  Om de nieuwe cijfers te kunnen zien, moet je wel zelf iets aanpassen! Ook cijfers van de bevolking op wijk- of postcodegebied zijn toegevoegd.

 • -

  Lancering GGD dashboard: een schat aan gezondheidsinformatie

  Op 3 juli is dit nieuwe dashboard van de GGD gelanceerd. Het dashboard biedt gezondheidsgegevens op gemeente- en wikniveau voor een gezonde gemeente. Cijfers worden geduid en er worden beleidsmogelijkheden aangeboden. 

 • -

  Trends Maatschappelijke indicatoren Jeugdgezondheid

  Voor het tweede jaar worden indicatoren van de jeugdgezondheid in Hollands Midden gepresenteerd. Vanaf nu is er ook een online-versie. Met de indicatoren kunnen gemeenten (bij)sturen op het bereiken van het beoogde maatschappelijke effect ‘Kinderen groeien gezond op’.

 • -

  Aantal jongeren met jeugdhulp neemt toe

  In Hollands Midden ontvangt bijna 11% van de jongeren tot 23 jaar jeugdhulp. Jeugdhulp wordt gegeven aan jongeren/ouders bij psychische, psychosociale en/of gedragsproblemen, een verstandelijke beperking of bij opvoedingsproblemen.

 • -

  Hoe sociaal is de omgeving van ouderen

  In Hollands Midden is 47% van de 65-plussers sociaal eenzaam en is 4,3% het afgelopen jaar mishandeld door iemand uit hun omgeving. Deze percentages liggen onder landelijke gemiddeldes (48% en 5,4%). Een van de vijf heeft geen wekelijkse activiteit. Ouderen geven de sociale cohesie in hun buurt een 6,6.